Programmabegroting 2016 en meerjarenbegroting 2017-2019 vastgesteld


In de gemeente raad van november is de programma begroting voor 2016 en de meerjarenbegroting voor 2017-2019 behandeld. In de begroting voor 2016 is ons verzoek tot het verstrekken van extra subsidie ter compensatie van de verhoging van het uurtarief van het zwembad opgenomen. In de meerjarenbegroting 2017-2019 is een visie gepresenteerd inzake de toekomst van het zwembad in Nuenen en een verzoek opgenomen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek in 2016.

Deze punten zijn weliswaar voorbereid en getoetst op voldoende draagvlak binnen de coalitie. Dit heeft geleid tot een akkoord op de voorgestelde extra subsidie en een iets hoger dan verwacht reguliere subsidie. Dit is goed nieuws en helpt de vereniging om de effecten te temperen en daarmee op korte termijn het voorbestaan veilig te stellen.

Voor de langere termijn is het nieuws minder goed. Tijdens de behandeling heeft W70 een amendement ingediend, wat geleid heeft tot het blokkeren van het haalbaarheidsonderzoek. Hoewel het gebruikelijk is dat tijdens de behandeling enkele amendementen worden ingediend, zijn wij hierdoor verrast en hebben om opheldering gevraagd. De woordkeuze in het amendement roept eveneens vragen op, alsmede de koers, waarbij eigenlijk geen keuze gemaakt wordt.

Op de achtergrond vind er overleg plaats met de wethouder, gemeente raad, politieke partijen en andere betrokkenen. Het streven is om voor de kerst meer duidelijkheid te hebben over het vervolg.

Bijlage: Meerjarenbegroting 2016-2019

Meer algemeen nieuws

Copyright 2012