Tweede heren-team Z&PV Nuenen Waterpolo rolt hekkensluiter eenvoudig op

Dames halen drie punten in laatste minuut binnen

Afgelopen zaterdag wist het tweede heren-team van de Nuenense waterpoloërs voor het eerst dit seizoen een ware monsterscore op het bord te zetten. De middenmoters rolden hekkensluiter PSV 5 op met 21-5. De wedstrijd van de poloënde dames was een stuk spannender en pas in de laatste minuut wisten zij hun 4-5 overwinning binnen te slepen.

De Nuenense waterpoloërs hadden in het TU/e-bad geen kind aan de smalle selectie van de bezoekers. Met gelegenheidskeeper Martijn van Rens als invaller voor vaste goalie Radu Gaman wist de thuisploeg al in het eerste part een voorsprong van 6-0 op het bord te zetten. Hier wisten de bezoekende stadsgenoten, ondanks twee man-meers, niets tegenover te zetten. Een pressing voorin en ballijn-verdediging op de achterste linie zorgde voor veel onderscheppingen en contra’s die scherp werden afgerond. Waar in de tweede en derde periode het scoreverloop een beetje inzakte, wist het team in het laatste kwart het tempo weer op te pakken.

De wedstrijd van de dames kende heel wat meer spanning. In Maastricht werd in de laatste minuut de 4-5 overwinning veilig gesteld. Wederom werd gespeeld vanuit een sterke ballijn-verdediging, welke weinig kansen voor de tegenstander en veel tegenaanvallen voor Nuenen opleverde. Doordat deze niet scherp werden afgemaakt, liep de score tijdens de wedstrijd gelijk op. Een man-meer in de laatste minuut, die eerst op de paal werd geschoten en daarna handig alsnog in het doel gewerkt, leverde de benodigde voorsprong op. Na een zenuwslopende laatste minuut konden de dames de drie punten mee terug nemen naar Brabant.